تولید محتوا

تولید بهترین محتوا که نظر مخاطبین خود را جلب کند کار سختی نیست؛ اما به رعایت نکات حرفه‌ای بستگی دارد. این نکات بسیار ساده هستند و به‌کارگیری تک‌تک آن‌ها در یک محتوا، می‌تواند بازدهی فوق‌العاده‌ای از جانب مخاطبین داشته باشد. تولید محتوا باید باتوجه به نیاز و سلیقه مخاطب برنامه‌ریزی شود؛ اما یک محتوای جذاب باید چه ویژگی‌های دیگری داشته باشد تا توجه مخاطبان و مشتریان را به خود جلب کند؟ امروزه روش‌های نوین بسیاری در جهت افزایش مخاطب یک محتوا به‌کار گرفته می‌شوند.

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا مناسب در سال‌های اخیر اهمیت بسیاری پیدا کرده است. محتوایی که تولید می‌شود باید مخاطبان را به سمت چالش و اهداف خود جذب نماید. اغلب کسب‌وکارها به‌شکل نوینی از تولید محتوا در جهت فروش محصولات خود بهره می‌گیرند. ارتباطات گسترده به همراه کسب دانش، قدم مفیدی در تولید و ارائه یک محتوا بوده‌اند که بشر امروز به آن‌ها دست ‌یافته است. فضای مجازی و اینترنت این محیط را فراهم نموده‌اند تا بهترین محتواها با یکدیگر مقایسه شوند. فضای پیش‌ آمده ایجاب می‌کند تا برای تولید محتوایی جذاب، نکات استاندارد را رعایت نماییم.

محتوا نویسی که از تمام نکات لازم برای شناخته ‌شدن بهره‌ گرفته است، یک محتوای باکیفیت را ارائه می‌دهد. تولید یک محتوای باکیفیت هدف اصلی یک نویسنده یا کسب‌وکار است. محتوای محصول، خدمات قابل ارائه را معرفی می‌کند. این معرفی می‌تواند در راستای ایجاد نیاز در مخاطب باشد. محتوا در موضوع‌های مختلف، طبق نیاز مخاطبان آماده می‌شود و می‌تواند دارای تصویر باشد. یک محتوا در چندین قالب تهیه می‌شود که انتخاب هر کدام بسته به سلیقه و نیاز، مشخص خواهد شد.

معرفی تولید محتوا

تولید محتوا براساس ایده‌های موضوعی مختلف انجام می‌شود و می‌تواند آغاز آشنایی و رابطه بین خریدار و فروشنده باشد. محتواهای نوشتاری یا تصویری را می‌توان در دنیای مجازی مشاهده کرد. معرفی تولید محتوا از نظر هر متخصص یک معنی و مفهوم را نشان می‌دهد؛ در حقیقت تولید محتوا مفهومی فراتر از یک تعریف معین است. افرادی که به تولید یک محتوا می‌پردازند، سعی می‌کنند تا یک محتوای مفید و قابل فهم را پایه‌ریزی نمایند. اهداف آن می‌تواند برای فروش محصول، کسب درآمد، رسانه‌سازی، افزایش آگاهی و... باشد.

چرا باید تولید محتوا را جدی گرفت و اهمیت آن در کسب و کار چیست؟

فردی که در دنیایی با این سطح از پیشرفت تکنولوژی زندگی می‌کند، قاعدتاً به تولید محتوا احتیاج دارد. این موضوع برای تمام انسان‌هایی که در این جامعه زندگی می‌نمایند، ملموس بوده و نمی‌توان خلاف آن را ثابت کرد. سردرگمی، نداشتن آگاهی در زمینه‌ای مشخص، عدم موفقیت در تصمیم‌گیری و... از سری مشکلاتی است که بدون تولید محتوا با آن‌ها روبه‌رو هستیم. سؤالاتی که از آن‌ها سررشته‌ای نداریم، همه از طریق محتواهای مرتبط پاسخ ‌داده می‌شوند.

صاحبان کسب‌وکار می‌توانند از این فرصت استفاده نمایند تا اطلاعات مفیدی از محصول خود ارائه دهند. این اطلاعات به آشنایی بیشتر افراد با کسب‌وکار مورد نظر کمک می‌کند. بهترین محتوا توانایی جذب مخاطب و فروش محصولات را به همراه دارد. ایجاد چالش یا احساس نیاز در محتوای حاوی اطلاعات، موجب افزایش درآمد خواهد شد. البته باید در نظر داشت که پاسخ و نیاز مخاطب را برآورده ‌کند و از نظر کیفیت در درجه مناسبی قرار داشته باشد. اطلاعاتی که به مخاطب داده می‌شود، نوعی بازاریابی همراه با تشویق به همکاری یا خرید است.

 

استراتژی و برنامه تولید محتوا را جدی بگیرید| 7 مرحله تولید محتوا

شروع یک کار مهم با برنامه پیش می‌رود؛ اگر غیر از این باشد، پروژه با شکست روبه‌رو خواهد شد. وجود استراتژی، یک سازمان یا مجموعه را به تک‌تک اهدافش می‌رساند. برنامه‌ریزی که در جهت تولید محتوا در نظر گرفته می‌شود، مانند پی‌ریزی یک ساختمان می‌ماند. هر چه برنامه‌ریزی دقیق‌تر باشد، رسیدن به اهداف محتوا نیز سریع‌تر انجام خواهد شد. آگاهی از جزئیاتی مانند نحوه صحبت با مخاطب و بیان سبک بازاریابی به نحوی که برای مخاطب خوشایند باشد، لازمه طرح برنامه‌ریزی یک محتوا است. تولید محتوا شامل هفت مرحله اساسی می‌شود که عبارتند از:

قدم اول: انتخاب اهداف تولید محتوا

قسمت مهمی از تولید محتوا حین برنامه‌ریزی، انتخاب اهداف آن است. اگر اهداف مشخص باشند، می‌توان برنامه‌ریزی را با دقت بیشتری انجام داد. تمام این اهداف برای جذب مخاطبین سازماندهی می‌شوند و هر چه دقیق‌تر برنامه‌ریزی‌ شده باشند، بیشتر به افزایش بازدید سایت کمک می‌کنند. افزایش بازدیدها می‌تواند ارزش محتوا را نیز بیشتر کند. پیش ‌رفتن در جهت اهداف می‌تواند شما را به نتایج اصلی خود در یک محتوا نزدیک کند.

قدم دوم: توجه به پرسونای مخاطب و خریدار

هر محتوایی که تولید می‌شود، مناسب یک دسته از مخاطبان است. تمام محتواهای تولید ‌شده نمی‌توانند با یک سبک بیان شوند. بهتر است برای شروع، مشخص کنید که می‌خواهید کدام دسته از مخاطبان را هدف قرار دهید. مخاطب می‌بایست حین بازدید از محتوا با نویسنده ارتباط برقرار کند. این موضوع می‌تواند یک قدم برای ایجاد اطمینان در مخاطب باشد. تولید محتوا باید با درک حقیقت و آمال مخاطب پیش رود تا تأثیر دوچندان داشته باشد؛ منظور از پرسونای مخاطب دقیقاً چنین سناریویی است. نشان ‌دادن سود مخاطب در محتوا، پرسونای مناسبی خواهد بود.

قدم سوم: برای خریدار خود برنامه سفر بریزید

خریدار برای یک علت، مشکل و موضوعی خاص از محتوا بازدید می‌کند؛ بنابراین نباید از بیان جزئیات مرتبط به موضوع چشم‌پوشی کنیم. این جزئیات باید با روندی قابل فهم بیان شوند و در نهایت به نیاز مخاطب پاسخ کامل دهند. تولید محتوا با چنین ویژگی‌هایی می‌تواند در قالب یک داستان از منظر نویسنده بیان شود تا برای مخاطب جذاب باشد. از نیاز مخاطب شروع کنید و آن را توصیف نمایید. پس از آن می‌توانید اهداف خود را در محتوا به اجرا درآورید. اطلاعاتی که در محتوا ارائه‌ داده می‌شود می‌بایست در کامل‌ترین حالت بیان شوند.

قدم چهارم: نقش مخاطب در تولید محتوا را فراموش نکنید

همانقدر که نقش تولیدکننده محتوا در دیده ‌شدن محتوا مؤثر است، مخاطب نیز در افزایش کیفیت آن نقش دارد. مخاطبی که وارد سایت می‌شود تا یکی از نیازهایش را رفع نماید، به یک نمای کلی از نیاز خود در صفحه احتیاج دارد. با نگاه به این نمای کلی، چکیده یا خلاصه محتوا، مخاطب از نیاز خود آگاهی بیشتری می‌یابد. با آگاهی بیشتر، مخاطب با وجوه کلی نیازش آشنایی پیدا می‌کند. پس از مطالعه این قسمت، برای رفع نیاز خود تصمیم‌گیری می‌نماید. بهتر است در این هنگام از ترفندهای تولید محتوا برای ارائه محصول استفاده کرد.

قدم پنجم: محتوا خود را ممیزی کنید

تمام محتواهایی که تولید می‌شوند لزوماً دارای یک خط مشی دقیق نیستند؛ یک تولیدکننده محتوا می‌تواند چندین مطلب مختلف را در کنار هم قرار دهد و آن‌ها را طبق هدفی مشخص سازماندهی کند. سازماندهی محتوایی منسجم با هدفی مشخص می‌تواند استراتژی محتوا را تعیین نماید. در ممیزی ‌کردن محتوا می‌توان از اطلاعات و مقاله‌های قبلی نیز استفاده کرد. برای اولین قدم می‌توان اطلاعات را گردآوری نمود و سپس آن‌ها را حول موضوع اصلی سازمان داد. با ممیزی‌ کردن محتوا می‌توان ارزش آن را افزایش داد.

قدم ششم: توجه به فرمت مناسب انتشار محتوا

فرمت مناسب انتشار محتوا همان قالبی است که مخاطب برای یافتن آن، صفحه شما را انتخاب می‌کند. بهترین فرمت یک محتوا را می‌توان از پرسونای مخاطب آن یافت. فرمت‌ها انواع مختلفی دارند؛ وبلاگ، کتاب الکترونیکی، پادکست، تصاویر، گرافیک و... همگی از فرمت‌های مناسب محتوا هستند. یک محتوا نویس حرفه‌ای نسبت به مطالبی که ارائه می‌دهد، مناسب‌ترین فرمت را انتخاب می‌کند. برای انتخاب فرمت مناسب می‌توان از راه‌هایی که وجود دارند، استفاده کرد. به عنوان مثال در نظر داشته باشید مخاطب در چه مرحله‌ای از این محتوا به خرید خواهد رسید. برای انتخاب قالب می‌توان از راه‌های زیر بهره برد:

  • آیا محتوا می‌تواند در مقایسه با رقیبان قرار گیرد یا خیر؟
  • کدام قالب نسبت به موضوع شما مناسب‌تر است و قابلیت استفاده به‌طور مداوم را دارد؟
  • پرسونای مخاطب شما با کدام قالب هماهنگی دارد؟
  • آیا مخاطبان برای فراگیری اطلاعات از محتوای شما استفاده خواهند کرد؟ (تمایل مخاطب برای استفاده از یک محتوا)

قدم هفتم: از پروموت محتوا غافل نشوید| 5 نوع پروموت

یک محتوای خوب و باکیفیت قطعاً با انگیزه بازدید بالای مخاطب تولید می‌شود. اگر محتوا با بازدید بالا روبه‌رو نشود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چه تضمینی وجود دارد که یک محتوای باکیفیت به بازدید مناسب و درخور برسد؟ تنها راهی که بازدید یک محتوا را بالا می‌برد، جذابیت آن خواهد بود. مطالب جذاب همیشه مورد توجه مردم قرار می‌گیرند. سایت‌هایی که به‌تازگی شروع به کار می‌کنند از این روش برای شناخته ‌شدن محتوای خود بهره می‌برند. شناخته ‌شدن در یک فضای آنلاین کار سختی نیست و می‌توان آن را انجام داد.

برای شناخته ‌شدن محتوا باید هنر بازاریابی را در نظر داشت. تبلیغ یک محتوا همانقدر ارزشمند است که نوشتن آن اهمیت دارد. توجه به پرسونای مخاطبین می‌تواند به تبلیغات شما کمک مفیدی کند. توجه کنید که مخاطب تا چه اندازه به محتوای سازمان‌ داده‌ شده شما احتیاج دارد؟ این فرد در چه مواقعی به محتوا احتیاج خواهد داشت؟ میزان اهمیت موضوع محتوا برای مخاطبین چقدر است؟ تمام این موارد می‌توانند جزء پروموت محتوا قرار گیرند.

محتوا خود را در شبکه های اجتماعی انتشار دهید

شبکه‌های اجتماعی بستر مناسبی برای دیده‌ شدن محتواهای جدید به وجود آورده‌اند. در حقیقت این شبکه‌ها برای ایجاد انواع ارتباط بین افراد طراحی شده‌اند و می‌توان برای شناخته شدن محتوا، روی رسانه‌ها حساب کرد. با انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی می‌توان مخاطبین را تا حد قابل توجهی افزایش داد. باید دقت داشت که نمی‌توان یک محتوا را در تمام پلتفرم‌ها به اشتراک گذاشت. به عنوان مثال در پلتفرم اینستاگرام نمی‌توان از محتوایی که در فیس‌بوک به اشتراک‌ گذاشته‌ شده استفاده کرد. شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌چت، یوتیوب و توییتر هم می‌توانند برای کمک به شناخته ‌شدن محتوا مناسب باشند.

از تأثیر ایمیل مارکتینگ غافل نشوید

مخاطبان از راه‌های دسترسی آسان به محتوا و صاحب یک‌ کسب‌وکار لذت می‌برند. اگر انسان سرشناسی باشید با بهره‌گیری از ایمیل می‌توانید بازدهی خوبی را مشاهده کنید. اغلب افراد سرشناس با این راه محتوای خود را نشر می‌دهند؛ با اشتراک از طریق ایمیل، محتوا دیده می‌شود و افرادی که جذب محتوا شده‌ باشند، آن را دنبال خواهند کرد. به این ترتیب ایمیل مارکتینگ می‌تواند در جذب مخاطب مؤثر باشد.

تبلیغات کلیکی؛ راهی مناسب برای پروموت محتوا

با یک بازدید از شبکه‌های اجتماعی، متوجه خواهید شد که تبلیغاتی در راستای محتوا انجام می‌شوند. این تبلیغات که با کلیک PPC همراه هستند، قابلیت این را دارند تا تبلیغات پولی را راه‌اندازی نمایند. وب‌سایت‌ها نیز از دیگر فضاهای برجسته‌ای هستند که می‌توان از تبلیغات کلیکی در آن‌ها بهره گرفت. با استفاده از تبلیغات کلیکی می‌توان مخاطبینی را یافت که به‌طور حقیقی از آن پرسونا لذت می‌برند. این مخاطبان همیشگی هستند و باعث می‌شوند تا محتوا در صفحه، ارتقا پیدا کند.

محتوا خود را همنشر دهید

یک محتوای جدید مانند نوزادی نوپا می‌ماند که برای ادامه‌ دادن و ارتقا به حمایت احتیاج دارد. یک تولیدکننده محتوا با همنشر کردن داده‌های خود می‌تواند از محتوای خود حمایت کند و آن را به درجات بالای بازدید رساند. افرادی که در زمینه محتوا و در جهت موضوع آن بازدیدهای بسیاری دارند، می‌توانند با تبلیغ این حمایت را انجام دهند. رساندن یک محتوا به مرحله شناخت و ایجاد مخاطب، با این روش آسان‌تر و بهتر خواهد بود.

تکرار محتوا؛ اقدامی مهم در پروموت کردن

تکرار محتوا به معنای استفاده از اطلاعات قبلی با فرمت و قالبی جدید است. این روش نیز در پروموت‌ کردن محتوا جایگاهی ویژه دارد؛ مثلاً یک تولیدکننده محتوا می‌تواند تمام داده‌هایی که در یک محتوای قدیمی دارد، در قالب فیلم و به‌صورت تصویری ارائه دهد. شاید قالب تصویری محتوا، آن را جذاب‌تر نشان دهد و مخاطبین بیشتری از آن استقبال نمایند. برای تکرار محتوا لازم نیست زمان طولانی را اختصاص داد و تنها چند تغییر می‌تواند مؤثر واقع شود.

آشنایی با انواع مختلف محتوا

شناخت بیشتر محتوا و انواع آن می‌تواند به تعیین استراتژی تولیدکننده محتوا کمک کند. در قدم اول شناسایی مخاطبین و علاقه آن‌ها اهمیت دارد. هنگامی که من مخاطبین محتوای خود را شناخته باشم، می‌دانم چه نوعی از محتوا می‌تواند تأثیر دوچندانی نسبت به سایر محتواها بگذارد. چهار نوع محتوای وبلاگ، پست مهمان، نوشته‌های طولانی و محتوای دسته‌بندی‌ شده وجود دارند. این محتواها هر کدام دارای ویژگی‌‌هایی هستند که مورد توجه مخاطبین قرار می‌گیرند.

تولید محتوا وبلاگی

محتوای وبلاگی نوعی از محتوا است که مطالب آن کاملاً ساده هستند؛ یعنی تولید یک محتوای وبلاگی باید با زبانی ساده بیان شود و در کنار آن مطالب و اهداف محتوا به سرانجام برسند. هدف از نوشتن یک محتوای وبلاگی آشنایی مخاطب با آن موضوعی است که در کسب‌وکار رواج دارد. اگر دارای یک کسب‌وکار مانند مغازه هستید، می‌توانید در رابطه با اجناس داخل فروشگاه خود، در قالب وبلاگ محتوا تولید کنید. تولید محتوای وبلاگی که باکیفیت و مورد پسند مخاطب باشد، نهایت 1000 کلمه دارد. کلمات زیاد در یک محتوای وبلاگی از جذابیت آن می‌کاهند.

 

محتوا دسته بندی شده

برخی از محتواها بسته به موضوعی که دارند، می‌بایست دسته‌بندی شوند. یک محتوای دسته‌بندی ‌شده کلماتی در جهت موضوع خود دارد و از نظر انتخاب کلمات محدود است. کلماتی که برای نوشتن محتوای دسته‌بندی‌ شده مناسب هستند، باید در یک دسته‌بندی قرار گیرند. هر کدام از آن‌ها باید اطلاعات مفید و کوتاهی داشته باشند. این اطلاعات می‌توانند در 200 کلمه یک دسته‌بندی، خلاصه شوند.

نوشته های طولانی یکی از انواع محتوا

برخی از مخاطبان محتواهایی را انتخاب می‌کنند که موضوعی را فرا گیرند. این نوع محتواها آموزشی هستند و شامل نوشته‌های طولانی می‌شوند. محتواهایی که اطلاعات خاصی را به مخاطبین می‌دهند، می‌بایست تمام و کمال باشند تا تمام نیازهای آن‌ها را رفع نمایند. طولانی ‌بودن محتوا نشان‌دهنده رعایت تمامی جزئیات در توضیح موضوع و آموزش بی‌نقص است. محتوای طولانی که مخاطب آن را می‌پسندد، به تمام سؤالات حول موضوع پاسخ می‌دهد.

پست مهمان

پست مهمان به معنای قرار دادن محتوا در یک سایت است که میزبانان از آن سود می‌برند. سازمان‌هایی وجود دارند که برای افزایش بازید و محبوبیت خود، از محتواهای جدید استفاده می‌کنند. این روش پست مهمان نام دارد و یک پیشنهاد عالی برای دیده‌ شدن محتوای جدید است. باید دقت داشت که به‌کارگیری کلمات مناسب و تعداد آن‌ها می‌توانند در دیده ‌شدن محتوای پست مهمان، تأثیرگذار باشند.

آشنایی قدم به قدم با فرآیندهای تولید محتوا

محتوایی که اهداف تولیدکننده و تمام نیازهای مخاطب را برآورده سازد، یک محتوای باکیفیت است. تولیدکننده محتوا باید برای رسیدن به یک محتوای باکیفیت، از فرآیندهایی که می‌توانند به آن کمک کنند استفاده نماید. تولید محتوا بدون در نظر گرفتن قوانین نگارش و نحوه استفاده از متون، کیفیت چندانی نخواهد داشت. بهترین محتوا، محتوایی است که جدا از کلمات نوشته‌ شده، به جزئیاتی که به سهولت فهم مخاطب کمک می‌کند، توجه‌ کرده باشد. شناخت فرآیندهای محتوا به‌طور قدم‌به‌قدم، به تولید محتوایی باکیفیت منجر خواهد شد.

برای تولید محتوا باید آشنایی کامل نسبت به اطلاعات مورد نظر داشت. هنگامی که اطلاعات کامل هستند، می‌توان نیاز مخاطب را درک کرد و طبق همان نیاز، محتوا را تولید نمود. تنها در این صورت است که مخاطب جذب یک محتوا می‌شود و آن را مورد استفاده قرار می‌دهد. برنامه‌ریزی محتوا یا سیستمی که طبق آن می‌توان محتوا را تولید کرد، باید سازماندهی شود. این سازماندهی در مراحل اولیه پاسخ مطلوبی را ایجاد نمی‌کند؛ به مرور زمان، با شناخت کاستی‌های موجود و کسب تجربه می‌توان آن را انجام داد. تولید محتوا باید طبق آمال و ایده‌آل‌ها صورت گیرد و مانند یک وبینار سازماندهی شود.

قبل از تولید محتوا سرچ سئو را چک کنید

محتوا می‌تواند برای استفاده یک دسته از مخاطبین طراحی شود. مخاطبینی که پرسونای محتوا را مطلوب می‌دانند، جذب آن می‌شوند. در نظر گرفتن پرسونای یک دسته از مخاطبان کار راحتی است؛ اما می‌توان این موضوع را گسترش داد و مخاطبان بیشتری را جذب کرد. با به‌کارگیری این روش دامنه بازدهی محتوا افزایش می‌یابد و وبلاگ محبوبیت بیشتری را به‌دست می‌آورد. یک محتوای سئو، حجم کلمات کلیدی مشخصی دارد و میزان اهمیت محتوای تولید شده را نسبت به سایر محتواهای مرتبط می‌سنجد. بنابراین داشتن کلید واژه‌های مرتبط با موضوع محتوا، امر مهمی است.

کلید واژه‌ها همان کلماتی هستند که مخاطبین برای نیاز خود آن‌‎ها را سرچ می‌کنند. این واژه‌ها قسمت اصلی یک محتوا را تشکیل می‌دهند. پس از انتخاب کلید واژه‌ها، باید مطمئن شد که مناسب محتوا هستند یا خیر. برای انجام این کار باید کلید واژه را سرچ کرد؛ میزان تکرار یک کلید واژه اهمیت آن را نشان می‌دهد. هر چه تکرار یک کلید واژه بیشتر باشد، نیاز مخاطب نسبت به آن موضوع را نشان می‌دهد. شناخت و آگاهی از کلمات کلیدی که در محتوای ما کاربرد دارند یک عملکرد هوشمندانه است و حجم جست‌وجوی ماهانه را افزایش می‌دهد.

برای رسیدن به رتبه اول گوگل برنامه ریزی کنید

قرار گرفتن در صفحه اول سئو، قوانینی مربوط به دامنه سئو دارد. هر چه دامنه قدرتمندتر باشد، شانس یک محتوا برای قرارگیری در رتبه اول گوگل بیشتر خواهد بود. اما قدرت یک دامنه چگونه افزایش پیدا خواهد کرد؟ چه اقداماتی می‌توانند دامنه را قدرتمند کنند؟ می‌توان با ایجاد پیوند با محتواهای مرتبط، دامنه را قدرتمند کرد. محتوایی که موضوعات مختلف دارد و همانند یک کتابخانه نیازهای مخاطبین را پاسخگو است، دامنه‌ای قوی خواهد داشت. محتواهای طولانی با استفاده از کلمات کلیدی، فضایی رقابتی را پیش می‌آورند.

به دنبال ایده های نو در تولید محتوا خود باشید

ایده‌های نو همیشه پاسخ مثبتی را القا می‌کنند و خلاقیت تولیدکننده را به رخ می‌کشند. از ایده‌های نو غافل نشوید که راهی مناسب برای بُلد نشان ‌دادن کلمات کلیدی هستند. برای خلق یک ایده، به کلمات کلیدی که در جهت پرسونای مخاطب برگزیده شده‌اند؛ احتیاج دارید. ایده‌ها را می‌توان طبق هر کدام از کلمات کلیدی دسته‌بندی کرد و سپس در تولید محتوا به‌کار گرفت. یک مدل کاربردی در پرداختن به ایده‌ها، مدل خوشه‌ای است. در این مدل می‌توان مانند خوشه‌هایی که به هم متصل هستند، کلمات کلیدی و ایده‌ها را به یکدیگر ربط داد.

استفاده از مدل خوشه‌ای، زایش ایده فراهم می‌کند که طبق دسته‌بندی خاصی انجام می‌شود. سپس می‌توان در قدم بعدی از ایده، در محتواهایی که کلمات مختصری دارند استفاده نمود؛ محتواهایی که در قالب یک وبلاگ یا اینفوگرافیک‌ها قرار دارند. این ایده‌ها باید کاملاً قابل فهم بیان شوند و از طرفی فهم بهتر محتوا توسط مخاطب را فراهم نمایند. برخی افراد تمایل دارند تا یک محتوای خودساخته داشته باشند؛ این افراد با به‌‎کارگیری ایده‌های خود و اطلاعاتی که به‌دست آورده‌اند، می‌توانند تولید یک محتوا را به سرانجام رسانند.

حال نوبت به نگارش محتوا رسیده

پرسونای مخاطب را به‌خاطر دارید؟ توجه به پرسونای مخاطب، محتوا را جذاب‌تر نشان می‌دهد. در حقیقت هر موضوعی در انواع محتوا، مخاطبین به‌خصوصی دارد. محتوایی که با یک لحن خشک و جدی آغاز شود قاعدتاً برای مخاطبینش سرگرم‌کننده نخواهد بود. همچنین محتوایی که زمینه‌ای تجاری دارد، نمی‌تواند کلمات طنز را در خود جای دهد. بنابراین باید طبق اهداف یک متن، در جهت نگارش محتوا پیش رویم. کیفیت محتوای تولید شده بسته به حساسیت فرآیند نوشته‌ شدن و نگارش آن تعیین می‌شود.

برای نوشتن یک محتوا با سبک خصوصی خود می‌توانید از دستورالعمل‌های نگارش استفاده کنید. این دستورالعمل‌ها برای تمام قالب‌های محتوا پاسخگو نیستند؛ اما برای محتواهایی که پادکست، گرافیک و... را تشکیل می‌دهند، پاسخ مثبتی خواهد داشت. پرسونای مخاطب را اولویت قرار دادن دستورالعملی است که قطعاً توجه آن‌ها را جلب می‌کند؛ این یعنی محتوای تولید شده باب سلیقه مخاطب آماده و سازماندهی‌ شده است. توضیح نفع مخاطب از استفاده محتوا را نباید فراموش کرد؛ این حق مخاطب است که نسبت به نفع خود از مطالعه محتوا آگاه باشد.

اطلاعات قدیمی را با سبکی نو و تازه به قلم خود ویرایش کردن، می‌تواند یک خلاقیت شکوهمند در تولید محتوا را رقم زند. این سبک برای مخاطبین جالب است و از آن استقبال می‌نمایند. همچنین مطالبی که در یک محتوا قرار داده می‌شوند، می‌بایست حول و محور یک موضوع قرار گیرند. محتواهایی که به چندین موضوع غیر مرتبط می‌پردازند، عملاً غیرحرفه‌ای به‌شمار می‌آیند. در توصیف محتوا، نباید از مبالغه استفاده کرد؛ باید در عین ساده‌نویسی، دستورالعمل‌ها را اجرا نمود. به‌علاوه باید دقت داشت که سخنان کوتاه و نافذ صدها بار بهتر از سخنان بلند و بی‌هدف، تأثیرگذار هستند.

محتوا نگارش شده خود را ویرایش کنید

ویرایش یک محتوای نگارش ‌شده، بسته به نوع قالب و سلیقه تولیدکننده آن انجام می‌شود. محتوای تولید شده بدون ویرایش، مانند غذایی است که باوجود تمام مخلفات، احتیاج به پخته‌ شدن دارد. برخی از محتواها نباید به‌صورت عامیانه نوشته شوند و یک ویرایشگر می‌تواند در این مرحله زبان عامیانه را از محتوا پاک کند. معیارهای اصلی ویرایش یک محتوا توجه به نحوه توصیف و قابل درک بودن آن است. افرادی که تمایلی به ویرایش ندارند ،می‌توانند از یک ویرایشگر حرفه‌ای استفاده کنند.

محتوا خود را انتشار دهید

پس از تولید و سازماندهی یک محتوا، نوبت به انتشار آن می‌رسد. قطعاً انتشار قواعدی دارد که رعایت کردن آن‌ها می‌تواند به بهتر دیده‌ شدن محصول کمک کند. یکی از این قواعد قرار دادن محتوا در مکانی است که مخاطبین بیشتری دارد. نرم‌افزار CMS می‌تواند یاری‌دهنده انتشار محتوا در سایت مورد نظر شما باشد. این نرم‌افزار تمام ویژگی‌های مطلوب یک تولیدکننده محتوا را دارد. بازاریابی یکی از اهداف محتوا است که نرم‌افزار CMS آن را حفظ می‌کند. این نرم‌افزار می‌تواند مطالب مرتبط را در کنار یکدیگر قرار دهد و یک ممیزی مناسب برای محتوا ایجاد نماید.

انتشار یک محتوا به زمان آن بستگی دارد. افرادی که قصد اشتراک محتوای خود را دارند می‌توانند تنها با یک حرکت، این کار را انجام دهند. برای انتشار مطالب جدید می‌توان از تکنیک انتظار استفاده کرد. در این روش نویسنده طبق برنامه‌ریزی خاصی، مطالبی که حول موضوع خود آماده‌ می‌کند را به مخاطبین ارائه می‌دهد. زمان انتشار این مطالب می‌تواند هر چند روز یک‌بار انجام شود. انتشار یک محتوا طبق رویداد مرتبط با آن موضوع نیز می‌تواند برای مخاطب جالب باشد و بازدید آن افزایش یابد.

توجه به تولید محتوا در موضوعات مختلف

این روزها محتواهایی که تنها دارای چند عکس ساده و نوشته هستند، چندان نظر مخاطب را جلب نمی‌کنند. اغلب مخاطبین برای یافتن اطلاعات مورد نیاز خود از فیلم‌ها و پادکست‌های صوتی استفاده می‌نمایند؛ این روش اطلاعات بیشتری را در یک زمان نسبتاً کوتاه‌تر، به مخاطب القا می‌کند. بنابراین از قرار دادن فیلم‌های مرتبط با موضوع محتوا غافل نشوید و اطلاعات را با روشی به‌روزتر انتشار دهید. برخی از تصاویر قابلیت این را دارند تا در فهم بهتر مطالب یاری‌رسان باشند؛ قرار دادن چنین تصاویری به مخاطبان در درک مفهوم موضوع کمک می‌کند.

آخرین قدم توجه به محتوا، خواندن آن است. خودتان را در قالب یک مخاطب تصور کنید و محتوا را با جزئیات مورد بررسی قرار دهید. محتوای آماده ‌شده باید با لحنی ساده و روان و در عین حال مطابق با پرسونای مخاطب سازماندهی ‌شده باشد. مطالب باید بدون ایراد، غلط املایی، مشکلات نوشتاری و... باشند. در این مرحله از متخصصان ویرایش متن یا محتوا نیز می‌توان کمک گرفت. مخاطب حین برخورد با محتوا، انتظار دارد تا آن را بدون نقص و با یک انسجام مشهود، مورد بازدید قرار دهد.

در تولید محتوا از چه ابزارهایی استفاده می شود

تولید محتوا ابزارهای مختص خود را دارد که تولیدکننده می‌تواند بنابر قالب محتوا از آن‌ها استفاده نماید. این ابزارها به فردی که در حال نگارش اولین محتوای خود است، کمک می‌کنند تا سطح کیفیت محتوا را بالاتر ببرد. نرم‌افزارهایی که حکم ابزار را برای تولید محتوا دارند، می‌توانند قابلیت‌هایی با سطوح مختلف داشته باشند. Canva، Giphy، Vidyard، SurveyMonkey، MakeMyPersona و Anchor از جمله ابزارهای تولید محتوا هستند. Canava جلوه بصری محتوا را طراحی می‌کند و قابلیت طراحی اینفوگرافیک‌ها را نیز دارد. باوجود این نرم‌افزار، انتخاب طرح ظاهری محتوا آسان می‌شود.

Vidyard نرم‌افزاری است که به مخاطبان کمک می‌کند تا حین مشاهده ویدیو، با صاحب یک کسب‌وکار ارتباط برقرار کنند. این نرم‌افزار می‌تواند داخل ویدیو تست اسپلیت، CTA و قابلیت‌های مشابه را جایگذاری نماید. نرم‌افزار کاربردی بعدی MakeMyPersona نام دارد. این نرم‌افزار طراحی پرسونای مخاطب را برعهده می‌گیرد و می‌تواند کار نویسنده محتوا را سهولت ببخشد. قرار دادن گیف درون محتوا، بسته به قالب تعیین‌ شده تأثیرگذار است. به عنوان مثال در یک محتوای سرگرم‌کننده، گیف‌ها می‌توانند جذابیتی دوچندان به محتوا دهند. نرم‌افزار Giphy به انتخاب یک مورد مناسب و درخور محتوا کمک می‌کند.

مخاطبان از ارائه نظرات و پیشنهادات خود در رابطه با محتوا استقبال می‌کنند. بنابراین قرار دادن باکس نظرسنجی، می‌تواند محبوبیت محتوا را افزایش دهد. SurveyMonkey این نرم‌افزار امکان نظرسنجی مخاطبان را ایجاد می‌کند. محتوای بازاریابی بیش از سایر محتواها به نظرسنجی احتیاج دارد. مشتری‌هایی که برای خرید این محتوا را مورد بازدید قرار می‌دهند، طبق نظرسنجی‌های ثبت ‌شده می‌توانند محصول مورد نیاز خود را خریداری فرمایند. به‌علاوه نرم‌افزارهای رایگان را نباید از دست داد؛ Anchor از سری برنامه‌هایی است که فضای ذخیره ابری و نامحدود دارد و می‌توان آن را مورد استفاده قرار داد.

سئو محتوا؛ مهم ترین نکته ای که نباید از آن غافل شد

سئو محتوا جزء اولین نکاتی است که در تولید محتوا باید به آن دقت نمود. سئو یک محتوا کار سختی نیست، اما باید به آن اهمیت داد. در حقیقت رعایت یک‌سری نکات در تولید محتوا را سئو آن می‌گویند. این نکات شامل یونیک ‌بودن محتوا می‌شود؛ محتوایی که به‌تازگی تولید شده است، می‌بایست اطلاعاتی جدید و کامل را به مخاطب ارائه دهد. مطالب داخل محتوا باید احساس ارزشمند بودن را در مخاطب ایجاد نمایند. دست‌یابی به رتبه بالا در گوگل، به میزان سئو بودن متن محتوا بستگی دارد. استفاده از کلمات کلیدی با حجم مناسب در سئو محتوا تأثیر مستقیم دارد.

 

توجه به توصیه های گوگل برای سئو کردن محتوا

گوگل در آپدیت‌ اخیر فرصت‌هایی برای تغییر رتبه‌بندی یک وب‌سایت انجام ‌داده است. با ایجاد تغییرات در محتوا می‌توان رتبه مناسبی را در موتور گوگل به‌دست آورد. البته نمی‌توان این نظر را داد که حتماً رتبه سایت ارتقا پیدا می‌کند، اما می‌توان نسبت به تغییر آن امیدوار بود. از نظر گوگل یک سایت باید ویژگی‌هایی را داشته باشد تا در بهترین رتبه‌بندی قرار گیرد. با گرفتن لینک از سایر سایت‌ها تا حدودی امکان ارتقا رتبه محتوا وجود خواهد داشت. مورد دیگری که در کنار لینک‌دهی به ارتقاء سایت کمک می‌کند، بازنگری محتوا است. بازنگری محتوا در مسئله سئو اهمیت بسیار دارد.

پژوهش در محتوا چیست؟ 4 فاکتور مهم پژوهش

محتوایی که تولید می‌شود باید به تمام نیازهای حول آن موضوع پاسخگو باشد و به تک‌تک جزئیات آن بپردازد. برخی نویسندگان محتوا بر این باور هستند که نیازی به پژوهش در رابطه با آن ندارند. در حقیقت این دیدگاه کاملاً اشتباه است و می‌بایست برای اطمینان از بیان جزئیات محتوا، پژوهش انجام داد. با پژوهش در محتوا می‌توان یک محتوای کامل با اطلاعات حقیقی را ارائه کرد. این پژوهش 4 فاکتور مهم دارد که هر کدام در جای خود اهمیت بسیاری دارند و باید به آن‌ها پرداخته شود.

درک محتوا

درک محتوا امری است که احتیاج به زمان و تأمل دارد. برای تولید محتوایی ملموس که مخاطب از خواندن آن سیر نشود، باید درک کاملی از تمام فرآیندهای آن داشته باشید. شبکه‌های اجتماعی و فضاهای آنلاین در درک محتوا تأثیرگذار هستند. فردی که قصد تماس با یک موضوع را دارد، می‌تواند از مقالات و نشریه‌های مرتبط استفاده کند. منابعی که در درک محتوا یاری‌رسان هستند، باید معتبر باشند و این اعتبار ثابت ‌شده باشد.

هدف خود را از تولید محتوا بیان کنید

هنگام پژوهش در محتوا، نسبت به موضوع خود تأمل داشته باشید. هر محتوا دارای یک یا چند هدف است که باید برای رسیدن به آن اهداف تلاش کرد. اهداف مورد نظر باید مکتوب و دقیق باشند. این اهداف می‌توانند از اطلاع‌رسانی در رابطه با موضوعی خاص شروع شوند. در قدم‌های بعدی نسبت به خدمات یا محصول خود می‌توان برنامه‌ریزی کرد. اهداف در قالب سؤال بیان می‌شوند؛ مثلاً هدف از تولید محتوا فروش است؟ این سؤالات به مرور اهداف را مشخص خواهند کرد.

به لحن محتوا خود توجه بسیاری کنید

تمام محتواها با یک لحن تولید نمی‌شوند. محتوایی که مخاطب برای آگاهی از مطالب تجاری، از آن بازدید می‌کند، می‌بایست دارای اطلاعاتی باشند که نیاز مورد نظر را تأمین کنند. لحن بیان محتوا اگر خسته‌کننده باشد، مخاطب مطلب را ارزشمند تلقی نمی‌کند. طبق اهدافی که برای محتوا تعیین می‌شود، لحن را مشخص نمایید. اهداف در تعیین لحن مناسب تولید محتوا کمک زیادی می‌کنند.

مخاطبان خود را در تولید محتوا در نظر بگیرید

چگونه می‌توان مخاطبان خود را در تولید محتوا در نظر گرفت؟ برخی از محتواهایی که تولید می‌شوند مخاطبان خاص دارند؛ مثلاً محتوایی که برای محصولات آرایشی تدوین می‌شود، اغلب مورد توجه بانوان قرار می‌گیرد. از طرفی محتوایی که برای محصولات تجاری تولید می‌شود، در بیشتر موارد مورد توجه آقایان قرار خواهد گرفت. پس شناخت مخاطب و سبک صحبت ‌کردن با آن‌ها به ارزش محتوا و کیفیت آن می‌افزاید.

برای جلوگیری از سردرگمی تولید محتوا، برنامه محتوایی داشته باشید

برنامه محتوایی به معنای هم‌جهت ‌بودن محتوا با پلتفرمی است که مخاطبان در آن فعالیت می‌کنند. یک محتوا با قالب وبلاگ قطعاً مناسب محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند، نیست. بهتر است حین تعیین اهداف تولید محتوا، به برنامه محتوایی خود دقت کنید تا دچار سردرگمی نشوید. محتوایی هر چند ارزشمند که در جایگاه خود قرار نداشته باشد، دیده نخواهد شد و این دیده‌ شدن از سمت مخاطبان بازتاب می‌شود.

در برنامه خود به شبکه های اجتماعی اهمیت دهید

شبکه‌های اجتماعی انواع مختلفی دارند و هر یک برای قرار دادن محتوا، قوانینی را تعیین می‌کنند. برای جایگذاری محتوای تولید شده درون هر پلتفرم، باید تحقیقاتی را انجام داد و از مناسب ‌بودن اطلاعات محتوا با آن شبکه اطمینان ورزید. شبکه‌های اجتماعی هر کدام به نحوی دارای تنوع هستند و قرار دادن محتوا در آن‌ها باید خلاقانه باشد. محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار می‌گیرند، به‌طور جهانی دیده خواهد شد. این ویژگی یک ریسک و در نهایت یک برد برای محتوای محبوب مردم محسوب می‌شود.

افراد خلاقی که مخاطبان خود را شناخته‌اند و طبق سلایق آن‌ها محتوا تولید می‌کنند، پیشرفت روزافزونی در پلتفرم‌ها دارند. شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار که امروزه موارد مناسبی برای پیشرفت یک محتوا هستند، شامل فیسبوک، یوتیوب، توییتر و اینستاگرام می‌شوند. فیسبوک فضای مناسبی را برای بازدید محتوا ایجاد می‌کند و افراد هم سلیقه را با یکدیگر آشنا می‌سازد. همچنین اشتراک فیلم، عکس و سایر محتواها را آسان می‌کند. یوتیوب نیز مانند فیسبوک محبوبیت بسیار زیادی دارد، به‌طوری که تا به امروز بیش از 1 میلیارد مخاطب از آن استفاده می‌کنند.

کاربران یوتیوب می‌توانند چندین ویدیو محبوب خود را در این شبکه اجتماعی مشاهده نمایند. اغلب مطالب آموزشی توسط تولیدکنندگان محتوا در یوتیوب به اشتراک‌گذاشته می‌شوند و محصولات مرتبط را به فروش می‌رسانند. توییتر فضای مناسبی جهت تبادل نظر و اشتراک محتواهای کوتاه است. کاربران با استفاده از هشتگ‌های توییتر، مخاطبان بیشتری را به‌دست می‌آورند. اینستاگرام نیز مانند سه شبکه اجتماعی دیگر، شناخته‌ شده و محبوب است. تصاویر و ویدیوها در اینستاگرام بازتاب زیادی ایجاد می‌کنند و می‌توان یک برند را با استفاد از این شبکه به رسمیت رساند.

محتوا وبلاگی تهیه کنید

صاحبان مشاغل نوپا بهترین گزینه برای تولید محتوای وبلاگی هستند. محتوای وبلاگی با تعداد کلمات محدودی که دارد، در یک متن نسبتاً کوتاه اطلاعات مفیدی در رابطه با مشاغل ارائه می‌دهد. کسب‌وکارهایی که احتیاج به یک منبع قدرتمند برای شناخته‌ شدن دارند، معمولاً محتوای وبلاگی را هدف قرار می‌دهند. میزان فعالیت یک وبلاگ به همراه محتوای باکیفیت، سود زیادی در جهت شناخته شدن یک برند یا کسب‌وکار خواهد داشت.

آنالیز محتوا؛ یکی از مهم ترین قدم هایی که اکثرا فراموش می‌ کنند

اهدافی را که در اولین قدم تولید محتوا مشخص می‌کنید، در زمان آنالیز مورد بررسی قرار دهید. آنالیز محتوا به چگونگی ارتقا مطالب کمک خواهد کرد؛ همین موضوع تمایز بین دو محتوا را ایجاد می‌کند. برخی افراد آنالیز یا تحلیل محتوا را فراموش می‌کنند. آن‌ها اطلاعی ندارند که این آنالیز تا چه اندازه در کیفیت مطالبی که ارائه می‌دهند مؤثر خواهد بود. برای آنالیز محتوا، می‌بایست اهداف تولید آن را روی کار آورد و طبق معیارهای خود آن‌ها را راهنما قرار داد. شش روش در آنالیز محتوا به‌کار گرفته می‌شوند که عبارتند از:

  • مخاطبانی که به محتوا علاقه‌مند هستند.
  • ترافیک ارگانیک ایجادشده از موتور جست‌وجو
  • Bounce Rate یا همان درصد مخاطبینی که از محتوای تولید‌شده دیدن می‌کنند.
  • مورد تحلیل قرار دادن میزان تعامل مخاطبین، اشتراک‌گذاری، نظرات و...
  • Conversion rate که در رابطه با CTA است.
  • در آخر میزان مخاطبینی که محتوا را مشاهده کرده‌اند.

چقدر به مناسب بودن محتوا خود اهمیت می دهید

تولید محتوا و انتشار آن از فرآیندهایی تشکیل می‌شود که احتیاج به رسیدگی و اهمیت ‌دادن، دارند. افراد متخصصی هستند که می‌توانند محتوای باکیفیت را تولید کنند. برای شناخته شدن و ارائه اطلاعات یک کسب‌وکار می‌توان از این افراد ماهر بهره برد. اگر مخاطب حین بازدید از محتوا، آن را بی‌کیفیت تلقی کند؛ تلاش برای ساخت محتوا به هدر می‌رود و نتیجه مطلوبی به‌دست نمی‌آید. محتوای مناسب اطلاعات مفیدی را با رعایت قوانین نگارشی ارائه می‌دهد که مخاطب را به وجد می‌آورد.

جدیدترین نکاتی که در تولید محتوا باید بدانید

در سال‌های اخیر به انواع محتواها توجه ویژه‌ای شده است. محتواهایی که تولید می‌شوند، روزبه‌روز برای جذب مخاطب، تنوع ایجاد می‌کنند. تنوع و ارتقای یک موضوع باعث می‌شود تا چندین محتوا با یکدیگر در رقابت قرار گیرند. رقابت عامل اصلی پیشرفت در این حوزه است. بازاریابی توسط تولید محتوا نیز از این قاعده مستثنا نیست و همواره رو به رشد قرار دارد. با تولید محتوایی منحصربه‌فرد می‌توان مشتریان بیشتری را با کسب‌وکار آشنا کرد. نسل‌های بعدی تولید محتوا پیشرفته‌تر عمل می‌کنند و استفاده از آن‌ها باید در اولویت قرار داشته باشد.

نسل های بعدی تولید محتوا تصویری

مخاطبان از محتواهای تصویری بیشتر استقبال می‌کنند. این محتواها اطلاعات را در کسری از ثانیه به مخاطب القا می‌نمایند. تصاویری که در محتوا استفاده می‌شوند، پویایی خاصی دارند و تنها یک تصویر ساده را نشان نمی‌دهند. کاربران شبکه‌های اجتماعی محبوب مانند یوتیوب و اینستاگرام، با هوشمندی بالا از تصاویر در محتواها استفاده می‌کنند. نسل جدید، طرفدار محتوای تصویری هستند که در آن‌ها از ترکیب خلاقیت و هنر بهره‌گرفته می‌شود.

تأثیر شگرف داستان سرایی و تولید محتوا تصویری

محتوایی که صرفاً به توضیح یک‌سری موارد خاص اشاره می‌کند، در مقابل محتوایی که به‌طور داستانی بیان می‌شود، ملموس نیست. با داستان‌سرایی و تولید محتوا تصویری می‌توان مخاطب را به‌طرز شگرفی تحت تأثیر قرار داد. تولید محتوای داستانی، فهم آسانی خواهد داشت و جزئیات را با زبانی ساده‌تر بیان خواهد کرد. محتوای تصویری که با داستان‌سرایی باکیفیت همراه می‌شود، نگاه مخاطب به سمت خود جلب می‌کند. تولید محتوای تصویری با داستان‌سرایی، مانند تدوین یک فیلم است که باید شما را به اهدافی که مکتوب کرده‌اید نزدیک کند.

در تولید محتوا به E-A-T اهمیت دهید

E-A-T به معنای Expertise Authoritativeness Trusworthiness یا تخصص در جلب اعتماد و مسئولیت‌پذیری است. محتوایی که تولید می‌شود بدون اعتبار، ارزشی نخواهد داشت. مخاطبان برای اطمینان به یک محتوا، صحت مطالب آن را می‌سنجند. گوگل هم در سال‌های اخیر نسبت به موضوع E-A-T حساس ‌شده است و به آن اهمیت می‌دهد. بنابراین برای تولید محتوایی باکیفیت باید به اعتبار مطالب آن دقت داشت. پس از تولید محتوایی دارای اعتبار، باید این اعتبار را اثبات کرد. چهار روش برای اثبات اعتبار یک محتوا وجود دارد که شامل:

  • اطلاعات داخل محتوا هر روز آپدیت می‌شوند و به همین علت باید از اطلاعات جدید آگاهی داشت.
  • سایت‌های معتبر دارای لینک‌هایی هستند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
  • لینک ‌دادن به سایت‌های معتبر نیز می‌تواند نوعی روش اثبات برای محتوای جدید باشد.
  • بیوگرافی تولیدکننده محتوا در جلب اطمینان مخاطب مؤثر واقع می‌شود.

قدم به قدم محتوا خود را هدفمند تر از قبل کنید

قطعاً محتوای تولید شده احتیاج به آپدیت دارد. به‌روزرسانی آن باید به‌نحوی انجام شود که مخاطب تغییرات جدید را احساس کند. هدف‌هایی که طبق آن‌ها محتوا تولید می‌شود را نباید به فراموشی سپرد. اغلب محتواهایی که به‌روزرسانی می‌شوند، بیش از پیش به نیازهای مخاطبان توجه می‌کنند. تمرکز روی نیازهای مخاطبان، بازدهی دوچندان را نصیب محتوا خواهد کرد. این موضوع به ‌قدری حائز اهمیت است که سازمان‌ها و کسب‌وکارهای نوپا هزینه‌های زیادی را صرف آن می‌کنند. با این وجود این سؤال پیش می‌آید که چگونه می‌توان محتوای خود را هدفمندتر از گذشته تولید کرد؟

تجربه تولید محتوا و مشاهده نظرات مخاطبان، به درک نیاز مخاطب کمک می‌کند. هنگامی که نیاز مخاطب به ‌شکل قابل لمس درک می‌شود، می‌توان هدفمندتر از قبل محتوا را تولید نمود. از طرفی درک مطالب توسط نویسنده، به‌طور ناخودآگاهی موجب پیشرفت محتوا خواهد شد. سبک و لحن گفتار را فراموش نکنید؛ باید سعی داشت محتوا را با لحنی تدوین نمود که مخاطب انتظار آن را دارد. تحقیقات بیشتر در زمینه موضوع محتوا، آن را کامل‌تر می‌کند. به‌علاوه به چالش‌ کشیدن موضوعات، همراه با تصاویر شگفت‌انگیز، تغییرات مثبتی را در محتوا ایجاد خواهد کرد.

مشتری؛ اولین هدف تولید محتوا

بهترین محتوا در طول سال‌های اخیر، محتوایی است که توانسته نیاز مشتری را درک نماید و طبق همان نیازها مطالب را تولید کند. این راه همان روشی است که بازاریاب‌های موفق از آن استفاده می‌کنند. قطعاً مخاطب با مشاهده رفع نیازهای خود توسط محتوا، جذب آن می‌شود و همچنان آن را دنبال خواهد کرد. جلب اطمینان مخاطب نام دیگر این روش است. مشتری از چنین محتوایی لذت می‌برد و نسبت به آن نظرات مثبتی را القا می‌کند. روش مشتری محور در ابتدای کار رایگان انجام می‌شود؛ اما با جذب مخاطبین خود، می‌تواند شامل پرداخت هزینه شود.

مشتریان به محتوایی که نیاز آن‌ها را در اولویت قرار داده است، اطمینان می‌کنند؛ یعنی محتوایی که با ارائه راهنمایی‌های مؤثر خود، توانایی رفع مشکل مخاطب را دارد. گوگل هم از این دسته از محتوا حمایت می‌کند و رتبه خوبی را به آن نسبت می‌دهد. پس مهم است که نیاز مخاطبان خود را بشناسید؛ اما چگونه می‌توان این موضوع را متوجه شد؟ می‌توان با استفاده از راه‌های ارتباطی، پرسش، تجربه و... این نیازها را حدس زد. البته تحقیقات موجود در زمینه موضوع محتوا نیز می‌توانند تا حدودی پاسخگوی این سؤال باشند.

کلام آخر

تولید محتوا، آینده کسب‌وکارهایی است که هوشمندانه عمل می‌کنند. خلاقیت در انجام این امر همراه با رعایت نکات و قوانین پیشرفت، می‌تواند نتایج شگفت‌انگیزی در پیشروی یک محتوای نوپا داشته باشد. تولید محتوا انواع مختلفی دارد که بسته به نیاز مخاطب انتخاب می‌شوند. شبکه‌های اجتماعی نیز می‌توانند فضای مناسبی برای دیده‌ شدن محتوا باشند. محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و... هستند. محتوا باید با لحنی روان و به‌روز نوشته شود و برای مخاطب خسته‌کننده نباشد. استفاده از تصاویر، اینفوگرافیک و... به جذابیت بصری یک محتوا می‌افزایند.